Bevezetés

2022.05.25. 09:00

Óvodások jártak a sarkadi mentőknél

Háromszáz óvodás járt a minap a helyi mentőállomáson: amellett, hogy megismerkedtek a felszerelésekkel és a mentőautóval, fontos ismereteket szereztek a segítségnyújtásról, s mindenki kapott csokoládét és matricát is.

L. B.

Háromszáz gyermek látogatott el a mentőállomásra /Fotó: F. L./

Rózsavölgyi Zoltán állomásvezető fontosnak nevezte, hogy a legkisebbeket is bevezessék az életmentésbe, ugyanis rendszeresen előfordul, hogy öt-hat éves gyermekek tesznek bejelentést szüleik, nagyszüleik rosszullétéről, és a diszpécser utasításait követve segítenek. 

A sarkadi mentőállomás hat települést lát el: Sarkad mellett Sarkadkeresztúrt, Méhkeréket, Kötegyánt, Újszalontát és Dobozt. Tavaly 2270 esethez vonultak a sarkadi szakemberek, a két mentőautó több mint 100 ezer kilométert futott. 

Az ebben az esztendőben húszéves mentőállomásra ellátogatott dr. Mokán István polgármester is, aki az önkormányzat és a sarkadiak nevében köszönetet mondott a sarkadi mentőállomáson szolgálatot teljesítőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában