Vasútállomás

2022.05.07. 20:58

Nyáron érhet véget a felújítás Okányban

Az ütemtervnek megfelelően halad az okányi vasútállomás felújítása, a beruházás várhatóan idén nyáron fejeződik be – ismertették a MÁV-nál.

L. B.

Szívós László beszélt a jelenlegi beruházásról /A szerző felvétele/

Az okányi vasútállomás környezetében a szükséges bontásokat és közműépítéseket elvégezte a kivitelező, megtörtént az épület villamos és gépészeti szerelvényezése is, elkészült a tető. Jelenleg többek között a szolgálati mosdó kialakítása, valamint az épület körüli térburkolás zajlik. Ezek után cserélik a nyílászárókat és teszik rendbe a homlokzatot, illetve a belső tereket. 

Szívós László polgármester fontosnak nevezte, hogy a Magyar Falu Program keretében a vasúttársaság korszerűsíti a több mint 120 éves épületet, hogy 21. századi körülményeket teremtenek a több mint 60 millió forintos fejlesztéssel az állomáson. 

A munkálatok közül kiemelte, hogy akadálymentes mosdót létesítenek, hogy megújul a váróterem, illetve azt is, hogy húsz férőhelyes kerékpártárolót telepítenek az épület mellett. Lényeges még, hogy idén digitális utastájékoztató rendszert épít ki, jegyautomatát helyez ki a MÁV.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában