Top Plusz

2022.05.26. 18:56

Négymilliárd forintból fejlesztik az iskolákat Békésben

Módosították a Békés megyei előzetes integrált területi programot a megyei közgyűlés csütörtöki, békéscsabai ülésén. Zalai Mihály elnök elmondta: a változtatás lényege, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz keretében az eredetinél többet, csaknem 95 milliárd forintot fordíthatnak Békés megyében beruházásokra.

L. B.

Archív fotó: Imre György

A négy- és ötszámjegyű közutak fejlesztésére 2,5 milliárd forinttal költhetnek többet. A pluszból a békéscsabai járásban 5,1 kilométert, a gyomaendrődiben 2,8 kilométert, a mezőkovácsháziban pedig 2 kilométert korszerűsíthetnek.

Összesen 4,2 milliárd forintból nyílik lehetőség a köznevelési infrastruktúra fejlesztésére, azaz beruházásokra az általános és középiskolákban. Minderre a tankerületi központok nyújthatnak be pályázatokat.

Azzal, hogy az önkormányzati épületek energetikai fejlesztésére fordítható keretösszeget 2,5 milliárd forinttal növelték, felújítások várhatók a békési, a békéscsabai, a füzesgyarmati, a gyomaendrődi, az orosháza-gyopárosfürdői és a szarvasi strandon. Az aktív turizmus fejlesztésére szintén lesz lehetőség a módosítás nyomán, összesen 3,2 milliárd forintból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában