Kihívás napja

2022.05.30. 21:00

Megmozgatták a gyerekeket Békéscsabán

Három munkahelyi csapattal is benevezett a Kölcsey óvoda a Kihívás napja programra. Pribelszki Péterné intézményvezető elmondta, egy hónapon keresztül, naponta legalább harmincpercnyi pulzusnövelő mozgást kellett végezniük.

N. Sz.

A kihívás napján a felnőttek az óvodásokkal együtt mozogtak

Tizenkét óvodapedagógus, dajka és óvodatitkár motiválta egymást; palettájukon tempós gyaloglás, futás, aerobik, kerékpározás, spinning, tánc és a közterületi sporteszközök használata is szerepelt. Hozzátette, a járvány miatt sokuk számára háttérbe szorult a napi mozgás. Fokozatosan, tudatosan tértek vissza az egészséges, mozgalmas mindennapokhoz, miközben az egészséges táplálkozásra is hangsúlyt fektettek. Célul tűzték ki, hogy az óvodába járó gyermekek és rajtuk keresztül a szülők számára is példát mutatnak, hogyan őrizhető meg a napi mozgás segítségével a fizikai kondíció és a lelki egészség. Egyénileg és csoportosan is sportoltak, a kihívás napján, május utolsó szerdáján pedig játékos formában bevonták ebbe az óvodásokat is.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában