Békés megye

2022.05.27. 14:47

Meghosszabbítják keleti irányban az M44-est

A magyar-román autópálya-munkacsoport a minap Dombegyházon ülésezett. A romániai küldöttséget Adrian Foghis államtitkár, a magyar delegációt Thoroczkay Zsolt, az Technológiai és Ipari Minisztérium főosztályvezetője vezette. Az ülésén részt vett Erdős Norbert országgyűlési képviselő, Zalai Mihály, a Békés megyei közgyűlés elnöke, valamint Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke.

L. B.

Dombegyházon ülésezett a magyar-román munkacsoport /Fotók: BMÖ/Gubis Mariann/

Az egyeztetésen előkészítették azt a kormányközi megállapodást, amely az M44-es és a tervezés alatt álló Arad-Nagyvárad gyorsforgalmi közötti összeköttetés részleteit tartalmazza. A kontraktus a tervek szerint a munkacsoport októberi, nagyváradi ülésére készül el, ezt követően egy kétoldalú kormányülésen szignóznák.

Ilie Bolojan elmondta: legkésőbb 2027 elején átadnák a határ másik oldalán készülő gyorsforgalmit. A magyar küldöttség bemutatta az M44-es meghosszabbításáról eddig elkészült terveket, és jelezte: szakmai egyetértés alakult ki abban, hogy Nagyszalontától délre csatlakozna be az M44-es meghosszabbítása a romániai gyorsforgalmiba. A szakemberek a határmetszési pontot is kijelölték.

Kapcsolódó cikkünk: Meghosszabbítanák az M44-est a határig

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában