Családi futónap

2022.05.15. 13:00

Mágort is érintve körbefutották Vésztőt

Tavaly után immár második alkalommal szervezett félmaratont és családi futónapot vasárnap Vésztőn az önkormányzat és a művelődési központ.

A vasútállomásnál volt a rajt: a családi futás résztvevői innen tettek meg 2,5 kilométert a városháza előtti térig; a félmaratoni távon indulók pedig körbekocogták a települést, érintve Vésztő-Mágort is, és szintén a főtéren értek célba.

Csősz Ferenc, a művelődési központ igazgatója elmondta, hogy az előző évben félszázan mérettették meg magukat a különböző távokon. A tavalyi esemény után rengeteg pozitív visszajelzést kaptak arról, hogy egy remek rendezvényt találtak ki és hívtak életre, azt jól szervezték meg, a távokat és az útvonalat is jól választották ki – ezért döntöttek úgy, hogy megtartják idén is. A mostani alkalmon is több tucatnyian rajtoltak el.

 

Karakas Anikó polgármester hozzátette, igyekeznek a városban újabb és újabb programokat szervezni a megszokottak mellett. A sport és az egészséges életmód jegyében zajló félmaratont és családi futónapot azért találták ki, mert Vésztőn és környékén is sokan kocognak, és úgy gondolták, érdekelné őket egy ilyen rendezvény. Tavaly sok dicséretet kaptak, voltak a környékbeli településekről is, ezen felbuzdulva szervezték meg ezúttal is. Elmondta, hogy a 2,5 kilométeres táv gondolata azért született meg, hogy mozgásra ösztönözzék a gyerekeket, a családokat egyaránt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában