Meghívás

2022.05.03. 11:26

Lengyel és litván testvériskolák is érkeztek a gyomaendrődi fesztiválra

A gyomaendrődi Nemzetközi Sajt- és Túrófesztiválra érkeztek lengyel és litván testvériskolák a Bethlen Gábor Szakképző Iskola és Kollégium meghívására.

Beol.hu

Fotó: Gubis Mariann

Fotó: Gubis Mariann

Davidovics László igazgató kezdeményezésére Szebellédi Zoltán alelnök fogadta a delegációt a Megyeházán, és mutatta be Békés megyét és a Békés Megyei Önkormányzatot - olvasható a Békés Megyei Önkormányzat közösségi oldalán.

A vendégek között volt többek között Lengyelországból Janusz Skólimowski, Bialski Járás vezetőhelyettese és Radoslav Klekot agrártechnikum igazgató, valamint Vilniusból az Agrár-Öko Szakképző Centrum főigazgatója, Valdas Kazalauskas.

A helyi értékek, helyi termékek fontos tényezői lehetnek egy-egy szakképzési intézmény működésének, egy-egy település kultúrájának, gazdaságának, ugyanakkor eszközei is lehetnek a nemzetközi kapcsolatépítésnek, egymás jobb megismerésének. Ez pedig alapja a békés egymás mellett élésnek, az együttműködésnek, amelyre oly nagy szüksége van térségünknek is - derül ki a megyei önkormányzat posztjából.

Kapcsolódó cikkünk: A sajt és a túró van főszerepben a hétvégén Gyomaendrődön

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában