Polgárőrség

2022.05.07. 12:51

Közel 650 ezer szolgálatot teljesítettek a Békés megyei polgárőrök

Békés megye polgárőrei tavaly 642 ezer 420 óra szolgálatot láttak el, ebből 39 ezer 715 órát a rendőrséggel közösen, 602 ezer 705 órát pedig önállóan teljesítettek – jelentette be a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége (BMPSZ) szombaton délelőtt, a békési polgármesteri hivatalban megtartott közgyűlésén Gyarmati Sándor.

P. G.

/Fotó: Virág István/

A békési eseményen a BMPSZ elnöke kiemelte, az óraszámok legalább ötven százalékát a polgárőrök egyharmada látta el, ami azt is jelenti, hogy a tagságnak ez a része nagyon aktív.

Gyarmati Sándor hangsúlyozta, kiváló kapcsolatot ápolnak a rendőrséggel, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósággal, a NAV-val, a posta biztonsági szolgálatával, a Magyar Labdarúgó Szövetséggel, az önkormányzatokkal és a járási hivatalokkal.

Békés megye nem csak a nevében, hanem valóban békés, ami a rendőrségnek köszönhető. A polgárőrség pedig mindenben segíti a munkájukat – fogalmazott. Mint megtudtuk, a megyében közel 2500 polgárőr tevékenykedik. Mint az elnök kifejtette, a tavalyi esztendőt még mindig a járványhelyzet határozta meg, a polgárőrök pedig élelmiszerek, gyógyszerek bevásárlásával segítették a nehezebben mozdulókat, a karanténba került embereket. Idén pedig a szervezet tagjai bekapcsolódtak az Ukrajnából érkező menekültek fogadásába, segítésébe is.

A közgyűlés egyebek mellett elfogadta a tavalyi évi elnökségi beszámolót, illetve pénzügyi beszámolót és az idei feladatok meghatározását is.

A hagyományoknak megfelelően az eseményen jutalmakat és elismeréseket is átadtak.

A Polgárőr érdemkereszt arany fokozatát Benkő László (Nagyszénási PE elnök), a Polgárőr érdemkereszt ezüst fokozatát Sárosi Lajos (Mezőgyáni PE elnök) és Korcsok János (Békés), míg a Polgárőr érdemkereszt bronz fokozatát Varga Mihály, a kunágotai polgárőrség elnöke vehette át.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság elismerését Hire Lavinia (Kötegyán) és Fábián Attila (Battonya) érdemelte ki.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság elismerését Puskás Sándor, a Lőkösházi Polgárőrség elnökhelyettese és Árgyelán Istvánné, a Kétegyházi Petőfi Polgárőr Egyesület elnöke kapta.

A Magyar Posta Kelet-Magyarországi Területi Igazgatóság Biztonsági Osztályának elismerését Takács Ferenc (Kondoros) és Csüllög Zsigmond (Vésztő) vehette át.

A BMPSZ elismerésben részesítette Eszlári Szabinát (Sarkadkeresztúr), Kertész Andrásnét (Kétegyháza), Bere Istvánt (Ecsegfalva), Szilbereisz Attilát (Nagykamarás), Bogyó Mihályt (Méhkerék), Pellei Sándort (Szeghalom), Dékány Mihályt (Mezőkovácsháza), Búcsu Istvánt (Tótkomlós), Kun Zoltánt (Csorvás) és Nagy Sándort (Békés).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában