Bográcsos

2022.05.13. 13:55

Kondorosi gulyást főztek az Ukrajnából menekülteknek

Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) Békés megyei elnökjelöltje vezette azt a kis csapatot, mely az orosz-ukrán háború elől a magyar oldalra menekült családoknak főzött bográcsban igazi kondorosi gulyást, sütött sárgabarackos tejes pitét csütörtökön.

Ny. L.

Prohászka Béla, Csonka Zsolt és Kozsuch Kornél /Fotók: Imre György/

– Nagyon jó érzés volt átélni már itthon, hogy az általunk megkeresett kondorosi termelők, gazdák, élelmiszer-előállítók azonnal a jó ügy mellé álltak – hangsúlyozta Kozsuch Kornél. – A tojást a Kalhammer Farm ajánlotta fel, a burgonyát Szpisjak Attila, a tarhonyát Laszkács József, a zöldségeket a Kovács Kertészet. Természetesen húst is beszereztünk a gulyáshoz, ezt Csonka Zsoltra, a Kondorosi Csárda executive séfjére bíztuk. Két mesterszakács, Prohászka Béla és Csonka Zsolt iránymutatásával készültek az ételek, és nagyon sok családnak szereztünk ezzel gasztronómiai élményt, élvezhettük közösen az összetartozás élményét. Megrázó, de egyben megható élmény volt.

Kozsuch Kornél kitért arra, az agrárkamarának a gazdák érdekében tett jószolgálata, érdekvédelme mellett fontos a társadalmi felelősségvállalás is. A mostani „határfőzés” mellett ezt szolgálja a Magyarok Kenyere Program is. A gazdáknak köszönhetően a határokon belül és kívül, az egész Kárpát-medencébe eljut a felajánlott búzából készült liszt, az abból sütött kenyér.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában