Természet

2022.05.10. 18:15

Kilenc cinkefióka kelt ki Békéscsabán

Kilenc cinegefiókával köszönték meg a gyerekek és a pedagógusok odaadó gondoskodását a madarak a békéscsabai Kölcsey óvodában.

N. Sz.

A Nefelejcs csoportosok is nyomon követik a kiscinkék életét /Fotó: BMH/

A békéscsabai intézmény 2018 óta büszkén viseli a Madárbarát címet is, akkor kapták az odút, ami méreteiből adódóan kifejezetten cinkék otthonául szolgál. 

Szelesné Arany Brigitta zöldóvoda-koordinátor elmondta, évről évre törekednek arra, hogy óvodásaik életkori sajátosságaiknak megfelelően minél többet tapasztaljanak a világból, a természet körforgásából. 

Hangsúlyozta, idén először költözött bele lakó, külön öröm, hogy a gyermekek testközelből láthatják, ahogy a madárszülők gondoskodnak a fiókáikról. Hozzátette, a héten még sok izgalom vár a csoportokra: a madarak és fák napja alkalmából a gyerekekkel bekukucskálnak az udvaron lévő rovarhotelbe, „madártojás” keresésére indulnak, virágos aszfaltrajzokkal borítják be a térkövet, növényeket ültetnek, a természetre hangolódva népi játékokkal játszanak, mondókáznak, énekelnek, táncolnak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában