Körös18

2022.05.19. 08:42

Kerékpáros túraútvonalat avattak Szarvason

A napokban rendezték meg a „Körös18 kerékpáros kör” túra útvonalának avatóját Szarvason – tájékoztatta hírportálunkat Krivik Viktor, a polgármesteri hivatal programszervezője.

V. E.

A szarvasi polgármesteri hivatal programszervezője az előzményekről elmondta, a www.geogo.hu oldal egy útvonalakat nyilvántartó adatbázis, amely jelenleg közel 400 teljesíthető útvonalat tartalmaz, közöttük vannak rövid séták, de komoly kihívást jelentő, 100 kilométeres túrák is. Ezek között pedig nem volt szarvasi útvonal, ezért a SZUSE (Szarvasi Úszó, Vízilabda és Szabadidő Egyesület) gondolt egy nagyot, és létrehozta a Körös18 Kerékpáros Körtúrát, amely hamarosan fel is került az országos adatbázisba. 

A körtúra öt ellenőrző pontját érintve, bármelyik irányból teljesíthető. A kerékpáros táv útvonala Szarvas Fő teréről indul, elhalad a Körös holtága, az arborétum és a vízi színház előtt, végül a békésszentandrási duzzasztót is érintve visszavezet Szarvasra­. 

Az eseményre visszatérve elmondta, az avató közel 60 kerékpáros részvételével indult. A megnyitón Rohonyné Urbancsok Zsuzsanna, Molnár Etele alpolgármester, Csernus Zsolt képviselő köszöntötte a résztvevőket, majd dr. Darida András vezetésével elindult a csapat. Egy óra elteltével már vissza is érkeztek a leggyorsabbak, de a többiekre sem kellett sokat várni. Minden korosztályból érkeztek, és mindenki sikeresen teljesítette az útvonalat. 

Végül hangsúlyozta, Szarva­son a III. Trianoni Emléktusán úszás- és futássportágban és a IV. Körös-körül a Körös Körül Futófesztiválon futássportágban is olimpiai pontok szerezhetők, most pedig a pontgyűjtő lehetőségeket szélesítve a „Körös18” kerékpáros kör is bekerült a Maradj Fitten programba. Utóbbi díjmentes útvonalai virtuálisan teljesíthetők. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában