Kormányablakok

2022.05.24. 13:47

Hétvégén is cserélhetjük lejárt személyinket

Rendkívüli, hétvégi nyitva tartással segítik a kormányablakok a veszélyhelyzet miatt meghosszabbított, június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréjét.

Fotó: Lehoczky Péter

Május utolsó hétvégéjétől június végéig Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között; pünkösdvasárnap kivételével.

 

Kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni. Nincs szükség időpontfoglalásra. A várakozással és ügyintézéssel együtt átlagosan 30-60 perc alatt elintézhető a csere. Akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot – akár hétköznap, akár hétvégén –, ha a foglalható időpontok már beteltek. Fontos tudni, hogy a jogosítvány meghosszabbítása az Ügyfélkapun keresztül online is megoldható, ha a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági engedélyt. A lejárt forgalmi engedélyek miatt nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni.

Június 30-án az összes, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár. Az érintett kormányablakok: Békési Járási Hivatal, Békéscsabai Járási Hivatal (Békéscsaba, Andrássy út 58. és Szabadság tér 11-17.), Gyomaendrődi Járási Hivatal, Gyulai Járási Hivatal, Mezőkovácsházai Járási Hivatal, Orosházi Járási Hivatal, Sarkadi Járási Hivatal, Szarvasi Járási Hivatal, Szeghalmi Járási Hivatal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában