Ünneplés

2022.05.28. 17:50

Gyereknapocskát tartottak a legkisebbeknek Szarvason

Gyereknapocska című rendezvényével ünnepelte a település gyermekeit a szarvasi Cervinus Teátrum szombaton. Az esemény számos programmal színesítették, amik között helyet kapott a gasztronómia, a mozgás, a film és a kézműves foglalkozások is.

V. E.

A szerző felvételei

Újítani szerettek volna még tavaly, ezért adták a Cervinus Teátrum gyermeknapi rendezvényének a Gyereknapocska címet – árulta el hírportálunknak az eseményen Szigeti Anna sajtóreferens. A programról részletezte, természetesen minden eleme abszolút gyermekcentrikus. A kínálatban szerepelt gasztronómia, azon belül is volt fánk, palacsinta és mentes desszertek is. De helyet kapott a kézművesség és az alkotás, valamint voltak ingyenes filmek, a színházuk statisztái pedig a Dzsungel Könyve jelmezeibe öltözve szórakoztatta a látogatókat.

Szigeti Annától megtudtuk, a Gyermeknapocskának volt egy Miénk a tér! című eleme is, aminek keretében egyes programok a Kossuth téren kaptak helyet, ahol még inkább ki lehetett bontakoztatni a gyermek energiát. Itt volt például kincses térkép és kódfejtő játék, amik kint indultak, de a Cervinus pincéjében zárultak. Felállítottak egy kresz parkot is Tudj többet – Élj jobban! elnevezéssel, amivel a Kulturált Közlekedésért Alapítvány aktív családi programja volt jelen.

A szarvasi gyermeknapon volt még Mosolyudvar Népi Játszótér  és Népi Játszóház is, amik a hagyományok felé terelték a lurkókat. Társult továbbá a rendezvényhez Szarvas Város Barátainak Köre, ők idén ismét aszfaltkréta rajzversennyel színezték ki a programsorozatot a Kossuth téri Grundon. Ezentúl Csatai Gergő hajtogatott lufikat, kézműves foglalkozásokat pedig a Nagycsaládosok Szarvasi Egyesülete és a Cervinus Teátrum dolgozói tartottak csapatmunkában. Játékos foglalkozásokkal készült még a Szarvasi Család- és Gyermekjóléti Központ, illetve a Gyereknapocska elengedhetetlen eleme volt a rengeteg édesség. Az Anna a konyhában azonban ellensúlyozta a cukorbevitelt, hiszen a Mókás nasik programon sütinyalókát készítettek, nyers alapanyagokból, valamint banán alapú jeges finomságot, rétegezve saját készítésű mogyoróvajjal, mogyoróval és csokoládéval.

Végül megtudtuk, Cervinus a Dallamos kölyökszínpadán zenélt többek között Hevesi Imre és a Csimota Zenekar, valamint fellépett a Chován Kálmán Alapfokú Művészeti Iskola Néptánc Tanszaka, a Dalma Dance Club, a Mesekocsi Színház és a Bluegym Aerobic Egyesület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában