Gyermeknap

2022.05.26. 17:28

Futókerékpárokat adományozott a Hétkrajcár Békésen

Gyermeknapi adományokat adott át a Hétkrajcár Egyesület a békési kishajó-kikötőben, szerdán délután. Az egyesület hét futókerékpárt adományozott a gyereknap közeledtével hét rászoruló kisgyermeknek.

Papp Gábor

Fotók: Gazsó János

Mint azt Kenyeres-Zsebics Emőkétől, a szervezet titkárától megtudtuk, pályázati forrásból sikerült öt kisfiúnak és két kislánynak futóbiciklit beszerezni, amelyek reményeik szerint hasznosak lesznek mind a mozgás, mind az önálló közlekedés elsajátításához.

Izsó Gábor elnök arra hívta fel a figyelmet, hogy a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központ segítségével választották ki az érintett gyerekeket.

Mint megtudtuk, a Hétkrajcár Egyesület az átadás alkalmával egy kalózhajó formájú homokozót is kihelyezett a Békési Kikötőbe, hogy a gyerekek, a legkisebbek is élvezni tudják az itt eltöltött időt, és megismerjék a békési élővizeket.

– Az egyesület számára kiemelten fontos a gyerekek környezettudatosságának erősítése, hogy szeressenek a természetben lenni és használják ki Békés nagyszerű földrajzi adottságait – fogalmazott hírportálunk kérdésére Kenyeres-Zsebics Emőke.

Dobi István, a kikötőt üzemeltető Békési Vízisport Nonprofit Kft. ügyvezetője elmondta, nagyon örülnek az itt kihelyezett homokozónak, hiszen így színesebb lehet a kikötő élete, a gyerekek számára is új attrakciót kínálnak. Emellett a jövőben a fiatalok a vízi sportok iránti érdeklődése is erősödhet.

– Nagyon lényegesnek tartjuk, hogy minél inkább megismerjék a kikötőt – hangsúlyozta.

A Hétkrajcár Egyesület a rászoruló, hátrányos helyzetű gyermekek, fiatalok támogatására, segítésére létrejött szervezet 2014 óta működik egyesületi formában, de karitatív tevékenységét már 2011 óta végzi. 

Több mint egy évtizede folyamatosan kiemelt szerepet vállal a rászoruló gyermekek hétvégi gyermekélelmezésében, felismerve, hogy többen voltak, akik ezeken a napokon nem jutottak megfelelő étkezéshez. Kezdeményezésük mögé magánszemélyek, vállalkozások, civil szervezetek sorakoztak fel, tevékenységüket pedig egyre karakteresebben, folyamatosan szélesítik. Különböző módokon támogatnak hátrányos helyzetű gyermekeket, fiatalokat. Ennek része volt a szerdai esemény is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában