Becsületsértési per

2022.05.18. 09:31

Fény derülhet a csabai tárgyaláson a Farkas Helga-ügyre?

A Békéscsabai Járásbíróság előtt zajlik egy, a Farkas Helga-ügyet is érintő becsületsértési per, mely kapcsán arra is van esély, hogy újabb részletek derülnek ki a 31 éve történt emberrablási ügyben.

beol.hu

Mint azzal többször foglalkozott hírportálunk is, Magyarország újkori történetének első, váltságdíjas emberrablása 1991. június 27-én történt. Az életvidám gimnazista lány az Orosháza és Szeged közötti autóúton tűnt el nyomtalanul. Holtteste sosem került elő. A rendőrség honlapján mindmáig az eltűnt személyek között keresik.

A Magyar Nemzet most arról ír, a Békéscsabai Járásbíróság előtt zajlik egy, a Farkas Helga-ügyet is érintő becsületsértési per. Várható Palatinus Gábor nyugalmazott rendőrtiszt meghallgatása. Ő volt az abban az évben elrabolt Farkas Helga ügyében indult nyomozás egyik vezetője is. A Farkas Helga-ügy pedig most előkerülhet a becsületsértési perben.

/Fotó: magyarnemzet.hu/


A rendőrség becsületsértés vétsége miatt büntetőpert kezdeményezett egy orosházi vállalkozó ellen, aki korábban fehérgalléros bűnözőknek nevezte a rendőrség több magas rangú vezetőjét és nyomozóját.
A vállalkozó a becsületsértési perben a Farkas Helga-ügy egyik nyomozójával, Palatinus Gáborral azt akarja bizonyítani, hogy az ügy mögött az északolasz területeken erős Mala del Brenta maffiacsoportot kell keresni, amit szerintük a hatóságok nem tettek meg. Nem árt azonban tudni: a magyar rendőrségi nyomozásban az olasz szál fel sem merült.

A becsületsértési ügyet eredetileg a héten tárgyalták volna Békéscsabán, de elnapolták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában