Pályázatok

2022.05.03. 11:00

Fejlesztésekben gondolkodnak Telekgerendáson

Sokat változott a telekgerendási településkép: utcák, épületek újultak meg, a faluba az elmúlt években több mint egymilliárd forint forrás érkezett.

B. O.

A település azonban további fejlesztéseket tervez: pályáznak, miközben az újabb lehetőségeket kutatják a céljaik elérése érdekében. – Nemrégiben adtunk be kilenc pályázatot és készülünk közösen Békéscsabával a TOP Plusz pályázatra. A további tervek között szerepel a település központjának, parkjainak, épületeinek felújítása, járdaépítés, szabadtéri kondipark és a belvízelvezető árkok felújítása, valamint egy nagy tervünk van: a szennyvízhálózat kiépítése, amit már elindítottunk, és keressük a finanszírozási lehetőséget – árulta el Ránkli Ferenc polgármester. Ennek érdekében a településvezető Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel egyeztetett a napokban. 

– A Magyar Falu Program pályázatairól egyeztettünk, majd a következő évek legnagyobb programja került szóba. A szennyvízhálózat kiépítése régi vágya a településen élőknek, aminek megvalósítására most egy konzorcium keretében jó esély mutatkozik. Polgármester úr kérte a közbenjárásomat a „089”-es bekötőút rendbetételéhez. A csanádapácai út és Telekgerendás között húzódó külterületi út nagy forgalmat bonyolít, aminek a felújítási lehetőségeiről hamarosan egyeztetek az állami utak működtetéséért felelős szakemberekkel – közölte a telekgerendási tervekkel kapcsolatban Herczeg Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában