Körös-Maros Nemzeti Park

2022.05.11. 18:59

Esti túrára várják a természetbarátokat Kardoskútra

Május 13-án, pénteken tavaszi túrára várják a természetbarátokat a Körös-Maros Nemzeti Park Kardoskúti Fehértó részterületére.

Beol.hu

Fotó: Palcsek István Szilárd

A találkozó időpontja este 18.00 óra, helyszíne Kardoskút, a Sóstói Állattartótelep melletti Lófogó-érnél található kilátó.

A túra kezdetén felmegyünk a kilátóba, ahonnan távcsővel megfigyelhetik a közelben legelésző őshonos magyar szürkemarha gulyát és gyönyörködhetnek a tájban. A szikes puszta ilyenkor, májusban a legszebb, amikor a növénytársulások mozaikossága egyedi, sokszínű, változatos képet mutat – olvasható a nemzeti park honlapján.

A kirándulás során a Lófogó-ér mentén haladva szakvezető segítségével megismerhetik a jellegzetes sziki növényzetet, szikpadkás növénytársulásokat, s fontos információkat tudhatnak meg a puszta történetéről is. Szó esik majd a földön fészkelő madárfajokról és a térségre jellemző ragadozó madarakról. 

Az alkonyati tájban felcsendül majd a nádirigók, nádi sármányok, mezei pacsirták és fürjek hangja, s a gyakran megszólaló vöröshasú unkák, kecskebékák és ásóbékák is színezik majd a pusztai táj esti hangulatát.  

Felhívják a figyelmet, hogy a túrán csak előzetes bejelentkezéssel lehet részt venni. További információk és bejelentkezés: Palcsek István Szilárd természetvédelmi ügyintézőnél a +36 30 016 2117-es telefonszámon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában