Környezettudatosság

2022.05.16. 07:10

Elrajtolt a békéscsabai EBI zöld programja

Az Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért a napokban a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban megnyitotta új projektjét.

B. A.

Az eseményt Gémes Dávid, az egyesület alelnöke nyitotta meg /Fotó: A szerző felvétele/

Az Egyesület Békéscsaba Ifjúságáért (EBI) a napokban, a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központban tartotta környezettudatosságra koncentráló új programjának megnyitóját. A projekt részleteit Gémes Dávid, az egyesület alelnöke ismertette. 

Célunk, hogy a diákok számára rámutassunk a fenntarthatóságot segítő döntésekre, a mindennapokban is használható tudást adjunk át, és a fiatalokban megerősítsük a környezeti értékek megóvása iránti elköteleződést. Mindezt játékos formában– összegezte. 

Hozzáetette, az EBI zöld projektje több szakaszból épül fel, elsősorban békéscsabai középiskolásoknak, a 9-11. évfolyamon tanulóknak szól. 

A különböző szakaszok eltérő témákra koncentrálnak. Foglalkozni fogunk a hulladékgazdálkodással, a táplálkozás és a környezet kapcsolatával, valamint a környezetvédelem és a fenntarthatóság összefüggéseivel is – emelte ki Gémes Dávid.

A megnyitón Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere is felszólalt. Kiemelte:
A zöld kifejezés régóta nemcsak egy színt jelent a színskálán, hanem egy stratégiát, egy filozófiát, egy szemléletet, egy cselekvési programot.

A megnyitón résztvevő diákok négyfős csapatokban mérték össze tudásukat /Fotó: A szerző felvétele/

Gémes Dávid, az egyesület alelnöke hírportálunknak elmondta, az egyesület jövőbeli tervei között szerepel nyílt, városi szintű események szervezése is, amelyeken már nemcsak a középiskolások, hanem az idősebb korosztály tagjai is részt vehetnek. 

A megnyitó után a résztvevő diákok játékos vetélkedőn mérhették össze tudásukat. Az eseményt a Meg egy cukorka zenekar koncertje zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában