Andrássy Gyula gimnázium

2022.05.07. 14:59

Elkezdődött az új csarnok tervezése Békéscsabán

Elkezdődött az Andrássy Gyula gimnázium új, szabványos kézilabdapályát magában foglaló, öltözőkkel és lelátóval rendelkező tornatermének tervezése, amelyre a város 90 millió forint kormányzati támogatást kapott – ismertette Szarvas Péter polgármester nemrég sajtótájékoztatón, hozzátéve, a folyamatban együttműködnek a tankerületi központ és a középiskola vezetésével.

L. B.

Az ifjúsági és sportbizottság elnöke, dr. Szigeti Béla elmondta, év végéig kell elkészülniük az engedélyes kiviteli terveknek, vagyis feszes az ütemezés. A jelenlegi, régi tornateremnél az új négyszer nagyobb lenne, és egyszerre több osztály tudna benne dolgozni. A mostani körülmények között a mindennapos testnevelés feltételei nem igazán adottak a gimnáziumban, ami 600-800 diákot érint. Hozzátette, a városban égető a tornaterem-probléma, sok sportegyesület küzd helyhiánnyal, azzal, hogy nem tudnak hol edzeni. Az új tornaterem erre is megoldást jelentene, hiszen tanítási időn kívül mások is használhatnák a létesítményt, emellett regionális, országos versenyeknek ugyancsak otthont adhatna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában