Rendelet

2022.05.05. 09:00

Égethetik a száraz avart Berényben

Hétfőtől ismét lehetőség nyílik az avar és a kerti hulladékok nyílt téri égetésére Mezőberényben is.

P. G.

Siklósi István polgármester kérdésünkre elmondta, a vonatkozó önkormányzati rendelet ez irányú módosításáról múlt heti ülésén döntött a helyi képviselő-testület, amelynek keretében részletesen szabályozták, hogy mindez milyen feltételek mellett történhet. A településvezető kitért arra, hogy előzetesen mind a szakhatóságokkal, mind a környékbeli településekkel egyeztettek a kérdésben. Az égetésre kizárólag munkanapokon 8 és 19 óra közötti időben nyílik lehetőség. Kerti hul­ladékot nyers vagy nedves állapotban égetni tilos. Az avar vagy kerti hulladék nem lehet egyéb hulladékkal szennyezett, továbbá kerti hul­ladékon kívül egyéb hulladék nem égethető. Siklós István hangsúlyozta, továbbra is azt javasolják mindenkinek, hogy a keletkező zöldhulladék komposztálásával, és ne égetésével oldja meg azok helyfoglalásának problémáját.

Napirendre került a Békési Járási Hivatal munkájáról szóló tájékoztató, amelyet dr. Szabó László Károly hivatalvezető állított össze. A polgármester kiemelte, nagyon fontosnak tartják és köszönettel tartoznak azért, hogy Mezőberényben is működik kormányablak, ami lehetőséget teremt arra, hogy a lakosság helyben intézhesse ügyei túlnyomó részét. A grémium módosította az anyakönyvi, valamint ­családi események lebonyolításával kapcsolatos helyi szabályokról szóló önkormányzati rendeletet. A hivatalon ­kívüli anyakönyvi események, az esküvők ­díját az eddigi­ térségi szinten drágábbnak számító 82 ezer 550 forintról 60 ezer forintra csökkentették, hogy így ­tegyék vonzóbbá ezt a lehetőséget is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában