Előválasztás

2022.05.23. 17:05

Csabai Fidesz: Varga Tamás DK-s támogatásával kibújt a szög a zsákból

– Kibújt a szög a zsákból, bebizonyosodott, hogy összenő, ami összetartozik – írta közleményében a Fidesz békéscsabai elnöke, Bálint Kornél azzal kapcsolatban, hogy a Hajrá Békéscsaba jelöltjét a baloldal, a DK támogatja a júniusi időközi önkormányzati választáson.

L. B.

Alföldi Károly a Fidesz jelöltje – emelte ki Bálint Kornél /Fotó: BMH/

Mint megírtuk, a Fidesz-KDNP színeiben Alföldi Károly vállalkozó, a Hajrá Békéscsaba jelölésében Varga Tamás alpolgármester indul a június 26-ai, a 4. számú egyéni választókerületben – a Lencsési lakótelepen és a Corvin utca környékén – kiírt időközi önkormányzati képviselőválasztáson.

A DK közleménye szerint egy DK-s vagy közös ellenzéki jelölt indítása a szavazatok megoszlása miatt a Fidesznek kedvezne és rontaná Varga Tamás esélyeit. Ezért döntött úgy a DK, hogy nem indít sem saját, sem a többi ellenzéki erővel közös jelöltet sem – fogalmazott a DK Békés megyei 1. számú választókerületi elnöke és ügyvezető alelnöke, Árgyelán György és Dancsó Tibor.

A békéscsabai Fidesz elnöke szerint a Hajrá Békéscsaba hazugságkampányt folytat, hogy megtévesszék a választókat és mindenáron megszerezzék a hatalmat. Bálint Kornél hangsúlyozta: a Hajrá Békéscsaba aktivistái a jelöltjüket – sok esetben – Fidesz-jelöltként nevesítették a szavazók előtt, megtévesztő, rosszhiszemű kommunikációt folytatva.

Kiemelte, hogy ezzel szemben Varga Tamás soha nem volt a Fidesz jelöltje. A kormánypárt egyetlen embert indít és támogat az időközi választáson: Alföldi Károlyt, aki 26 éve él a választókerületben. Utalt a DK-s közleményre, miszerint Varga Tamást a DK támogatja. Hozzátette: a Gyurcsány Ferenc vezette párt legismertebb kampányfegyvere a hazugságok terjesztése.

Bálint Kornél azt írta: a békéscsabai Fidesz – a demokrácia alapelveit értékelve – tiszteletben tartja minden jelölőszervezet döntését, illetve minden jelölt indulási jogát. 

A tisztességes kampány jegyében ugyanakkor elhatárolódnak a DK elvtelen, csalárd módszereitől, és visszautasítják a Hajrá Békéscsaba hazugságokra épülő kampányát. Felszólították a Hajrá Békéscsaba aktivistáit, hogy fejezzék be a választók manipulatív és szándékos félrevezetését.

„Varga Tamás, Gyurcsány Ferenc által támogatott jelöltként sem teheti meg, hogy a hatalom megszerzése érdekében hazudik a választóknak” – fogalmazott Bálint Kornél.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában