Támogatás

2022.05.27. 14:27

Bicikliket adományoztak a Békéscsabára menekült sportolók számára

A háború miatt a városban tartózkodó fiatal ukrán sportolók kaptak pénteken a városi sportcsarnoknál bicikliket az önkormányzat és magánszemélyek felajánlásainak hála. A kerékpárokat Szarvas Péter polgármester, Nagy Ferenc és Varga Tamás alpolgármesterek, dr. Bacsa Vendel jegyző, dr. Juhász István tanácsnok adták át a tizenhét cselgáncsosnak és trénerüknek.

L. B.

Tizennyolc kerékpárt adtak át a városi sportcsarnoknál /Fotó: Bencsik Ádám/

A fiatalok az ukrán fővárosból, Kijevből érkeztek. Az önkormányzat a városi sportcsarnokban szállásolta el őket, a CsabaParkból biztosított számukra az étkezés, és a Gyáni János vezette egyesületnél tréningeznek a Petőfi utcában.

A városvezető kiemelte, az orosz-ukrán háború miatt a békéscsabaiak is együttéreznek az ukránokkal. Több százezer forintnyi adományt gyűjtöttek össze és juttattak el a rászorulóknak; Békéscsaba 1,4 millió forintot küldött testvérvárosa, Ungvár számára; illetve a menekülteknek az önkormányzat lakhatást biztosít.

Potapov Vladyslav edző elmondta, nem is gondolták, hogy ennyi lehetőséget kapnak Békéscsabán, hálásak a szállásért és az étkeztetésért, így csak a sportra, az edzésre kell figyelniük. A fiatalok nevében Hul Yehor mondott köszönetet, aláhúzva, jól érzik magukat a városban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában