Utórezgés

2022.05.02. 11:00

Az ellenzék is értékelte a városi közgyűlést

A Szövetség Békéscsabáért-frakció (Miklós Attila, Fülöp Csaba), valamint a DK (Dancsó Tibor) hétfőn sajtótájékoztatókon értékelték a csütörtöki városi közgyűlést.

L. B.

Miklós Attila és Fülöp Csaba szeretnék, hogy a városgazdálkodási kft. minél több feladatot lásson el saját maga alvállalkozói közreműködés helyett. Fontosnak tartják: a kieső iparűzési adóbevételek miatt érkezzen kormányzati ellentételezés. Kihívás lesz, hogy az építőipari áremelkedések miatt befejezhetők-e az elindult beruházások. Nagy előrelépés lesz, ha megvalósul a repülőtér tervezett fejlesztése.

Dancsó Tibor szerint az óvodákban tapasztalható pedagógushiány miatt programot kell indítani, és erre pénzt kell fordítani. Több területet kellene ellenőrizni a városban, példaként említette: a Lencsési Közösségi Házra napelemeket telepítettek, de azok az árnyékoló fák miatt nem termelnek áramot. A repülőtér-fejlesztésnél szeretné látni a tervet, hogy a létesítmény hogyan üzemeltethető majd rentábilisan.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában