Pedagógusok

2022.05.18. 15:56

A tehetség kérdését járták körül a csabai konferencián

Pedagógus konferenciát rendeztek a Mathias Corvinus Collegium békéscsabai képviseletén, szerdán.

P. G.

Fotó: Jenei Péter

Az eseményen Mittag Mónika képviselet-vezető és Salló Szonja, a Fiatal Tehetség Program régióvezetője köszöntötte a megjelenteket. Mindketten kiemelték, nagyon fontosnak tartják, hogy a diákok és az érdeklődők mellett a pedagógusoknak is hasznos programokat biztosítsanak.

Constantinovics Milán, az MCC szakmai főigazgató-helyettese a Tehetséggondozás kihívásai a 21. században címmel tartott előadást, amelyben bemutatta a collegium ezirányú tevékenységét, valamint az MCC és közoktatás közötti kapcsolódási pontokat. Szó esett arról, hogy a tehetséges gyerekek új utakon és sokkal gyorsabban jutnak el a megoldásokhoz. Változó körülmények között is képesek egyenletes, színvonalas teljesítményre, és bármilyen közegbe kerülve hamar a csoport vezető egyéniségei lesznek, jól összefogják társaik munkáját. „Youtuber leszel, csak hunyd le kis szemed-a mai fiatalok jövőképe egy nagymintás ifjúságkutatás konklúziói alapján” címmel Székely Levente, az MCC Ifjúságkutató Intézetének igazgatója tartott előadást.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában