Roszik Attila

2022.05.23. 13:26

A szarvasi növénytermesztő innovációs tevékenységét is díjazták

Magyarország 2021. évi agráremberének kertészet kategóriában a városban gazdálkodó Roszik Attilát választotta a szakmai zsűri. Nem sokkal később a tíz kategóriagyőztes közül – akik között ő volt az egyedüli Békés megyei – a szarvasi növénytermesztő mérnök, növényvédelmi szakmérnök kapta a legtöbb voksot a közönségdíjra.

Az eredményhirdetést szombaton este Egerben tartották, Az év agrárembere verseny fővédnöke Nagy István, agrárminiszter volt. Roszik Attila az előző két díj után itt a Bayer Hungary Kft. jóvoltából innovációs különdíj is átvehetett Kyster Angéla Country Division vezetőtől.

– A két korábbi díj is meglepetésként ért, az egri gálán pedig érdeklődve figyeltem melyik kollégám kaphatja a két különdíj közül a másodikat – mesélte a termelő. – Amikor kimondták a nevem, nem akartam hinni a fülemnek, de a feleségem azt mondta: „Téged szólítottak, indulj, büszke vagyok rád!”

Attila kérdésünkre elmondta, alkotó embernek tartja magát, aki, ha kitalál valamit, azt alázatosan, türelemmel igyekszik a termelésben hasznosítani.

Kapcsolódó cikkünk: A kamarai alelnök is gratulált a szarvasi Roszik Attilának

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában