Békés megye - Galériával

2022.05.05. 15:40

A mezőgazdaság szépségét mutatták be rajzaikon

Békés megye 11 óvodájából és 13 általános iskolájából összesen 239 pályamű érkezett a megyei agrárkamara által szervezett, A mezőgazdaság szépsége című rajzpályázatra. A szakmai zsűri 15 rajzot díjazott, ebből négyet óvodás, tizenegyet kisiskolás kategóriában.

Ny. L.

Fotó: Imre György

Kozsuch Kornél, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei alelnöke a csütörtök délutáni, békéscsabai díjátadón hangsúlyozta, hagyományteremtő szándékkal írták ki a pályázatot. Örömteli, hogy a legtöbben otthoni benyomás, tapasztalat, családi minta alapján készítették el munkájukat.

– Pozitív kisugárzása van a rajzoknak, az agárirum utáni érdeklődés mutatkozik meg a pályamunkákban – hangsúlyozta Kozsuch Kornél. – Biztos vagyok benne, hogy sokan választják a gyermekek közül majd ezt a szép hivatást, és mennek tovább őseik útján. Az alkotásokból rendezett tárlat június 3-áig tekinthető meg a NAK megyei igazgatóságának konferenciatermében.

A díjazottak. Óvodások: 1. Tverdota Olívia (Négyszínvirág Óvoda és Bölcsőde, Vésztő), 2. Szilágyi-Fáskerti Fanni (Gyula Város Egyesített Óvodája, Galbácskerti Óvoda), 3. Bába Polli (Szarvas Város Óvodája és Bölcsődéje). 

Különdíjat érdemelt ki Tollár Bence (József Attila Általános Művelődési Központ 1. számú Óvoda, Mezőhegyes).

Kisiskolások (megosztott helyezések): 1. Czirják Anna (Tildy Zoltán Általános Iskola, Szeghalom) és Vígh Leila (József Attila Általános Iskola és Kollégium, Mezőhegyes), 2. Kiss Nikoletta (Tildy Zoltán Általános Iskola, Szeghalom) és Szatmári Vivien (Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Békéscsaba), 3. Sonkoly Fruzsina (Dr. Mester György Általános Iskola, Elek) és Szabó Abigél (Kazinczy Ferenc Általános Iskola, Békéscsaba).  

Különdíjasok: Prohászka Andrea (Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, Békéscsaba), Zsótér Martin, Szabadkígyósi Általános Iskola, Gyeraj Réka (Erzsébethelyi Általános Iskola, Békéscsaba), Rákóczi Réka Noémi (Kétegyházi Román Nemzetiségi Általános Iskola) és Rostás Alexandra (Szügyi Dániel Református Általános Iskola, Dévaványa).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában