Nefelejcs vigalom/videóval

2022.05.21. 19:07

A méz és a méhecske állt a békési program középpontjában

A méz és a méhecske jegyében rendezték meg a tizennegyedik Nefelejcs Vigalmat szombaton, Békésen.

P. G.

Fotók: Bencsik Ádám

A rendezvényt Varga Sándor, a város díszpolgára nyitotta meg, majd Dihen Ferenc mondott mesét a jelenlévőknek. A Nefelejcs Egyesület rendezvényén színvonalas műsort adott, a Bóbita óvoda, a Kacagó Bábszínház a Madzag Jankó és Nyúl Dani című bábjátékot adta elő. 

Diószegi Eszter képzőművész játszóházba várta a legkisebbeket. Terítéken a méz címmel Duma Annamária mestercukrász tartott előadás. Az ebédhez Víg Elek tangóharmónikán szolgáltatta a zenét. Péter Sándorné mesterkozmetikus a méhészeti termékek szépségápolásban betöltött szerepét mutatta be.

Aranykoszorús mézeskalácsos címmel Szegfű Katalin tartott előadást Szikszay Sándor hagyatékáról, majd Dudás Mihály mézeskalácsos ütőfás mézeskalácssütő bemutatója következett. Dihenné Rucz Erika a Medve és a Macska című mesét adta elő, Berta György biokertész a Méhecske a kertben címmel, Tarkovács István, a Békési Kisgazdakör elnöke a Méhészek helyzete napjainkban címmel tartott előadást. A programot a Békési Citerások zárták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában