Az év kertésze

2022.05.09. 16:39

A kamarai alelnök is gratulált a szarvasi Roszik Attilának

A Békés megyei agrárkamara hétfői elnökségi ülésén Kozsuch Kornél megyei elnökjelölt gratulált a szarvasi Roszik Attilának, akit kertészet kategóriában a 2021-es év agráremberének választott az országos, szakmai zsűri.

Ny. L.

Kozsuch Kornél elnökjelölt is gratulált Roszik Attilának /Fotó: Imre György/

A szarvasi szakember a közönségdíj elnyeréséhez is jó úton halad, és május 10-éig, vagyis kedd estig lehet szavazni az interneten Az év embere felületen. 

– A kertészetnél Békés megyében ideális a szabadföldi termesztéshez a talaj szerkezete, hasonlóan a klimatikus viszonyokhoz – ecsetelte Kozsuch Kornél. – A hajtatásos üvegházi, fóliás Békés megyei termesztésből pedig már egyre többet láthatunk a piacokon a paradicsomtól a paprikáig, uborkáig. Ami nagyon fontos, Roszik Attila gyermekei szintén a gazdaságban dolgoznak. Fia, Bence az ültetvényben a növényápolási, növényvédelmi munkákért felel, és az értékesítést bonyolítja, míg Fanni lánya az ápolási, karbantartási munkákban, az alkalmazottak munkájának szervezésében vesz részt. Belenőttek ebbe az életformába, és nem csak segítik, tovább is viszik a gazdálkodást.

Roszik Attila sikeréről ITT írtunk részletesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában