Családi nap

2022.05.20. 20:16

A földön repültek a szimulátorral Gyulaváriban

Számos érdekességet tartogató családi napot rendeztek pénteken Gyulaváriban, a Bay Zoltán Általános Iskolában.

P. G.

Fotó: Bencsik Ádám

 Az érdeklődők repülőgép-szimulátort is kipróbálhattak a Magyar Honvédség 86. Szolnok Helikopter Bázis közreműködésével. 
Bohus Márta tagintézmény-vezető lapunknak elmondta, az immáron hetedik alkalommal életre hívott rendezvényt összekötötték az iskola pályaorientációs napjával­. 

– Az Együtt Gyulaváriért Egyesület pályázatának, illetve Szabó Károly önkormányzati képviselő közreműködésének köszönhetően különleges programokat is megszervezhettünk – tette hozzá Bohus Márta. – A délelőtt folyamán a budapesti Utazó Planetárium hat előadást mutatott be a helyi sportcsarnokban felállított kupolában. Szintén délelőtt a kormányablak munkatársai pályaorientációs előadásokat tartottak, játékos, egyben hasznos feladatokkal várták a diákokat. Délutánig lehetőség nyílt repülőgép-szimulátor kipróbálására. 

Délután két órakor az iskola megnyitotta kapuit a gyulaváriak előtt, akik találkozhattak Andor bohóccal, volt solymászbemutató, játékos vetélkedő, kézműves-foglalkozás, karatebemutató, ugrálóvár, az Infinitate; Csaholczi Gusztáv és Csaholcziné Gyöngyösi Éva adott koncertet. A vacsorát az iskola volt tanítványa, Győri Gábor Bendegúz készítette. A programot diszkó zárta. Az esemény legfontosabb célja az volt, hogy közösségi programot szerveznek a Gyulaiváriban élők, az érdeklődők számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában