Mezőkovácsháza

2022.05.18. 15:00

A felzárkózásról tartottak fórumot

A Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság szakpolitikai egyeztetési fórumsorozatának 16. állomását rendezték Mezőkovácsházán a napokban.

Cs. I.

A járás szakemberei a Dél-Alföldi Társadalmi Esélyteremtési Igazgatóság Mezőkovácsházai Fejlesztési Központjában megvitatták a dél-békési térség felzárkózáspolitikai helyzetét. A szakmai munkát a főigazgatóság részéről Ongjerth Richárd várostervező és dr. Thékes István területi koordinátor irányította. A rendezvényen részt vett a Dél-Alföldi Társadalmi Esélyteremtési Igazgatóság számos szakembere, többek között Stixné Barakkó Györgyi igazgató is.

A szekciómunka során áttekintették a térség helyzetét, elkészítették a járás felzárkózási elemzését. A munka végére jól kirajzolódtak azok az egyediségek, amik a térség ez irányú munkáját jellemzik. Az igazán hatékony segítségnyújtáshoz az elkötelezett szakemberek mellett szükség van a saját közösségük számára példát mutató cigány vezetőkre, nyitott települési önkormányzatokra, valamint a téma iránt érzékeny politikusokra is. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában