Értékelés

2022.05.30. 11:00

A csekély eredmény most nagy sikert jelent Csorváson

A pandémia okozta nehézségek ellenére nem zárt negatív eredménnyel a Csorvási Szolgáltató Nonprofit Kft. Még a tavalyi év működése is a 2020-as hatása alatt történt.

G. P.

Samu Kálmán, az önkormányzati kft. ügyvezetőjének beszámolójából kiderült, a Hérics Szálló hozta azt a pluszt, amiből ki tudta egyenlíteni a veszteségét a Csorváson a közétkeztetést egyedüliként ellátó napközi konyha működésének, ahonnan a bevételek 65 százaléka származik. A veszteséget az okozta, hogy nincs áremelési lehetőség, holott a nyersanyagárak nőttek. Emellett a járvány miatt elmaradó nagyobb rendezvények miatt kevesebb megrendelést is kaptak. A Hérics Szálló ugyanakkor 60–70 százalékos kihasználtsággal működött. A vendégmunkások mellett a háborús helyzet miatt 12 ukrajnai menekülteket is fogadtak, akiknek nagy része már munkát is talált, és a szállási költségeiket a munkahelyük állja. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában