Erdőfelújítás

2022.05.15. 11:00

A békési duzzasztónál megújítják az erdősávot

A közelmúltban olvasói kérdést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy milyen fakivágások történnek Békésen, a Kettős-Körös közelében.

P. G.

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság megkeresésünkre kiemelte, már március elején honlapjukon és Facebook-oldalukon is tájékoztatták az érintetteket, hogy idén tavasszal és ősszel, a Békési duzzasztó fölött, Békés 13A erdőrészben, a Kettős-Körös bal partján, 5 hektáron a nemesnyár véderdősáv fakitermelését és azt követő erdőfelújítását végzik. A véderdősáv francianyár-állománya elérte a hatóságilag meghatározott véghasználati korát, ezért az állomány kitermelése szükségessé vált. 

A véderdősáv kitermelése, a vágástéri munkák folyamatban vannak. A véderdősáv szélén található szomorúfüzeket úgynevezett „fejeléssel” megújították, a terület talaj-előkészítést követő felújítása terv szerint, a szomszédos erdőrészhez hasonlóan, idén ősszel 4*2 m-es hálózatban, 1250 darab/hektár nagy méretű olasznyár gyökeres dugvány felhasználásával történik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában