Galériával

2022.04.24. 07:12

Zöldebb város lett Mezőhegyes

A város központjában, a Szent György napok keretében, felavatták a Zöld város kialakítása című projektet. A gazdag, a családok minden tagjának színvonalas szórakozást kínáló program keretében Erdős Norbert országgyűlési képviselő hét, újabb pályázati siker hírével érkezett az ünneplőkhöz.

Csete Ilona

Fotók: Csete Ilona

A 220 millió forintos projekt keretében az általános művelődési központ környékén térrendezést végeztek. Épült új játszótér, szabadtéri kondipark, futópálya. Új helyszínen, kulturált környezetben helyet kapott több elárusító pavilon és illemhely. Megújult az ÁMK környéke, valamint a szabadtéri színpad környezetét is kellemesebbé tették, növényeket telepítettek. A gyerekek biztonságosabb közlekedéséért busz öblözetet is kialakítottak. Erdős Norbert a végeredmény láttán elmondta, az 1983-ban átadott művelődési központ épülete ma már nem mondható korszerűnek, de nagyon komplex feladatot lát el. Környezete viszont sokkal rendezettebbé vált.

– Az ilyen pályázatok nem csak a környezetvédelemről szólnak, hanem családjaink, gyermekeink testi egészségének a megőrzéséről. Itt most minden adott ehhez – fogalmazott megválasztása után első alkalommal a városlakókkal találkozó politikus.

Jó híreket is hozott az országgyűlési képviselő. Bejelentette: TOP Plusz pályázaton három projektje nyert Mezőhegyesnek március végén. Európai uniós forrásból a Csokonai utcai bölcsőde felújítása (111 millió forint áll rendelkezésükre), a Ruisz Gyula utcai óvoda fejlesztése (125 millió forint) és parkok (Szent György park, járdái, utcabútorai, növényzete, valamint a Csekonics park, a víztorony környéke), a Béka-tó és a Hársfa utcai fejlesztés (366,6 millió forint) valósulhat meg.

Pap István Tibor, Erdős Norbert, Papp Richárd a kivitelező képviseletében a Zöld város projekt avatásán.

Ötezer lakosságszám alatti településként pályázhatott Mezőhegyes. Magyar Falu Program keretében nyert is az önkormányzat 12,2 millió forintot kommunális eszközök vásárlására; 10 milliót járdaépítésre; 6 millió forintot temetői beruházásra; 52,5 millió forintot önkormányzati ingatlan felújítására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában