Békéscsaba

2022.04.15. 13:02

Varázslat szüli a Farkas Wellmann Éva verseit

Bemutatták Farkas Wellmann Éva Magaddá rendeződni című kötetét szerda délután a Munkácsy Mihály Múzeum Pátkai Ervin Termében.

V. N.

 A szerzővel Fodor György irodalmár beszélgetett. A költő az eseményen elárulta, az új köteteben az elmúlt hét-nyolc év versanyaga kapott helyet ciklusokra osztva.
– Ha tematikailag nézzük, az első versfüzér az új dolgok létrejöttét, kibontakozását követi, a második a mózesi Tízparancsolatot verseli meg, a harmadik szellemi örökségeket vesz számba, a negyedik alkalmi verseket gyűjt egybe, az utolsó pedig azokat a „tüskéket” leltározza fel, amelyek, természetükből adódóan, kicsiknek tűnnek, de erőteljes nyomot hagynak maguk után. Általánosabban: szó van itt azokról a kérdő- és felkiáltójelekről, amelyekkel az ember találkozhat – osztotta meg a közönséggel Farkas Wellmann Éva. 

A bemutatón a József Attila-díjas költő megzenésített verseit Radványi Balázs Prima Primissima- és Kossuth-díjas zeneszerző, előadóművész szólaltatta meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában