Rekonstrukció

2022.04.30. 07:05

Újabb beruházás valósulhat meg Körösladányban

Hatvannégymillió forintot nyert a TOP Plusz Program keretében a körösladányi önkormányzat a helyi óvoda és bölcsőde fűtési rendszerének rekonstrukciójára – tudtuk meg Kardos Károly polgármestertől.

P. G.

Fotó: Bencsik Ádám

A városvezető elmondta, az intézmény, illetve intézmények fűtését megújuló energiával oldják meg, hőszivattyús rendszert működtetnek az épület átadása óta. Gázt ahhoz nem is használnak fel.

– Az elmúlt évek alatt azonban sokkal korszerűbbé vált a technológia, hatékonyabb módszereket fejlesztettek ki, ezért is szeretnénk mi is ebben az irányban lépni – fogalmazott Kardos Károly. 

A polgármester kérdésünkre elmondta, a talajszondák megmaradnak, amellyel a hőszükségletet biztosítják, ugyanakkor a fejlesztés részeként eltávolítják a korábban feleslegessé vált, illetve korrodált, elavult elemeket, és új, még modernebb egységes rendszert építenek ki a szükséges új szerelvényekkel és automatika használatával.

– Tulajdonképpen a belső gépészet nagyarányú fejlesztése valósul meg, amelynek részeként új hőszivattyút alakítanak ki szerelvényekkel, puffertartályokkal és automatikával, így egy új fűtési és hűtési rendszer jön létre – fogalmazott a polgármester. 

Kitért arra, hogy ezzel párhuzamosan érintésmentes és takarékos csapokat szerelnek fel a vízfelhasználás csökkentése, még optimálisabbá tétele érdekében.

A 64 millió forintos beruházás egyszerre járul hozzá, hogy még korszerűbb eszközök szolgálják a gyermekek és az intézmények dolgozóit, illetve szolgálnak környezetvédelmi célokat. Az óvoda és bölcsőde ökológiai lábnyoma tovább csökken majd – hangsúlyozta Kardos Károly.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában