MNGSZ

2022.04.22. 16:57

Gasztronómiai szakemberek tanácskoztak Gyulán

A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ) Békés Megyei Régió elnökségi taggyűlését tartották csütörtökön a fürdővárosban, amelyen a szövetség elnöke, Krivács András és a szervezet országos alelnökei is részt vettek. 

P. G.

/Fotó: Imre György/

Mint az MNGSZ Facebook-oldalán olvasható, a fő hangsúly a már korábban sokat emlegetett Salus konyha projekt adta lehetőségeken és annak megfelelő kihasználásán volt, amelyet a Marco Polo Európai Csoporttal karöltve visznek együtt.

 – A szakma az alapoknál kezdődik. Azzal, hogy figyelünk magunkra, tetteinkre. Arra, hogy miként bánunk az alapanyagokkal, mennyire ismerjük a Salus Konyhában megjelenő 3t-t a magyar oldalon, a tradíciót, tipikusságot, a területhez kötődést – tette hozzá, majd kiemelte, a fiatalok rendkívül fogékonyak.

 

 – Még az út elején járunk, azonban nem állunk meg, hiszen az életpályamodell, az új nyugat-európai rendszerelven működő versenyrendszer és a Salus projekt lehet a jövő – hangsúlyozta Krivács András elnök. 

Az egyeztetésen számos egyéb aktuális kérdésről is szó esett, egyebek mellett górcső alá vették a magyar turizmus helyzetét. Az előrejelzések szerint a nyáron erősödő belföldi idegenforgalomra számítanak. Ugyancsak szó esett a pandémia hatásairól, valamint az orosz-ukrán háborús konfliktus, illetve a nyersanyagárak változásairól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában