Beruházások

2022.04.16. 15:15

Rendezvénypavilon is épül Mezőberényben

A fejlesztés kivitelezése már el is kezdődött – tájékoztatott a helyszínen Siklósi István. A város polgármestere elmondta, a beruházás még a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program úgynevezett CLLD projektjének keretében valósítják meg, amelynek legfőbb célja a közösségi terek és a közösségek erősítése.

Papp Gábor

Siklósi István a piaccsarnoknál /Fotó: Bencsik Ádám/

Fotó: Bencsik_Adam

– Egy olyan helyet szeretnénk kialakítani, amely alkalmas lehet különböző tematikus, például karácsonyi ünnepi vásárok megtartására, de például egy-egy civil szervezet rendezvényének is megfelelő helyszínként szolgálhat – fogalmazott Siklósi István. A fejlesztés során arra is figyelnek, hogy a pavilon lehetőséget nyújtson a buszközlekedést igénybevevők kerékpárjainak fedett helyen történő elhelyezésére is, ez ugyanis már régi igénye volt a helyieknek.

Siklósi István elmondta, hogy a helyet az Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ működteti majd, a fejlesztés az intézmény közösségi tereit bővíti majd.

A polgármester megtudtuk, hogy zajlik a piacsarnok felújítására kiírt közbeszerzési eljárás, amely közvetlenül a pavilon közelében található. A polgármester úgy vélekedett, hogy akár szeptemberre ez a beruházás is elkészülhet majd.

Mint ismert, a kormány 164 millió forintot biztosított a mezőberényi piac, illetve a több mint 40 éves csarnok felújítására a helyi önkormányzat számára.

A fejlesztés részeként felújítanák, átalakítanák az elektromos rendszert, korszerűsítenék a világítást, illetve hangosítási rendszert ugyancsak kialakítanának. A vizesblokkot is felújítanák. Cserélnék a nyílászárókat a homlokzati falakon. Az épület elavult, így közel 300 négyzetméternyi ablakfelület cseréjére, vasszerkezeti elemeinek felújítására is szükség van.

Álmennyezet kialakítása és lábazati szigetelés ugyancsak szerepel a tervek között. Napelemes rendszert építenének ki, emellett kifestenék az acélszerkezeteket és a falfelületeket­. A belsőépítészeti munkák során az új piaccsarnok belső felülete dizájnelemekkel fog megújulni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában