Galériával

2022.04.01. 12:39

Remekműveiket, díszmunkáikat mutatták be a zwackosok

Ínycsiklandó ételek, különleges torták és péksütemények, csodálatosan terített asztalok, azaz igazi műremekek várták az érdeklődőket pénteken a BSZC Zwack József Technikum és Szakképző Iskola területén, ahol – két év kihagyást követően – immár 35. alkalommal rendezték meg szakmai napnak beillő, előadásokkal, beszámolókkal tarkított díszmunka-bemutatót. A tanulók által készített alkotásokat szakmai zsűri értékelte.

L. B.

/Fotó: Imre György/

Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főigazgatója elmondta, szakmai szempontból a BSZC legaktívabb tagintézménye a Zwack József középiskola, a diákok nemcsak az intézmény falain belül, hanem szakmai programokon, tanulmányutakon keresztül ugyancsak képzik magukat. Kiemelte, hogy remek az együttműködés a vállalkozókkal.

Eke Ibolya igazgató elmondta, a szakmai nap keretében az érdeklődők, a diákok és az oktatók képet kaphattak arról, hogy milyen munka folyik a – piaci igényeknek megfelelően egyre bővülő profillal rendelkező – Zwack József középiskolában. 

Áttekintést nyújtottak arról, hogy mit tanítanak a fiataloknak, és hogy ezt a tudást hogyan lehet továbbfejleszteni, és hogy azok, akik sikerre vágynak és szeretik a szakmát, milyen szintre juthatnak el. Hangsúlyozta, a díszmunka-bemutató jelezte azt is, hogy milyen szoros kapcsolat van a duális képzőhelyek és az intézmény között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában