Közel ötven diák versenyzett

2022.04.28. 17:15

Prózát mondtak, irodalmi műsort adtak elő Szabó Pál emlékére Biharugrán

A 129 éve Biharugrán született Szabó Pál Kossuth-díjas író, szerkesztő emlékére rendezett a minap a Bölöny-kúriában – a hagyományoknak megfelelően – irodalmi és prózamondó versenyt az önkormányzat, a helyi településfejlesztő egyesület és a Szabó Pál Irodalmi Emlékház.

L. B.

A megmérettetésre nyolc település kilenc intézményéből érkeztek diákok, érdekes előadások voltak /Fotó: biharugrai önkormányzat/

A szervezők kiemelték: 1930-ban egy hat elemit végzett parasztember elindult Biharugráról, az Alsósorról, hogy 37 évesen az irodalommal megváltoztassa a világot. Szabó Pál legnagyobb írói tette talán az, hogy az őt elindító közösséget emelte be a magyar irodalomba.

A megmérettetésre nyolc település kilenc intézményéből érkeztek diákok. A prózamondó versenyre huszonegy tanuló, az irodalmira pedig nyolc háromtagú csapat jelentkezett. A prózamondón az alsósok között első lett Tornyi Anna és Zsíros Antal, az 5-6. osztályosoknál Fitz Luca, a 7-8. osztályosoknál Nagy Panka Julianna. Az irodalmi versenyen a képzeletbeli dobogó legfelső fokára a komádi Barsi Dénes Általános Iskola – Nagy Dzsenifer Enikő, Ötvös Kálmán, Vadász Barbara Zsanett alkotta – csapata állhatott fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában