Akció

2022.04.25. 18:30

Negyvenezer tő virágot osztanak ki Gyulán

Megkezdődött a már hagyományosnak számító virágosztás hétfőn délután Gyulán, amelynek keretében összesen negyvenezer tő egynyári virág talál gazdára a fürdővárosi lakosság körében.

P. G.

Fotók: Bencsik Ádám

Az akció ezúttal is Kónya István önkormányzati képviselő, alpolgármester választókerületében indult, ahol szerdáig négyezer tő virágot oszt ki a képviselő. Mint azt lapunknak elmondta, az elmúlt évekhez hasonlóan idén is nagyon nagy az érdeklődés a lehetőség iránt, csak a körzetében előzetesen már mintegy félezren jelentkeztek.

– Magánszemélyek és lakóközösségek egyaránt jelezték részvételüket. Több helyen komplett lépcsőházak fogtak össze, ami erősíti azt a törekvést, hogy a közösségek együtt tevékenykedjenek környezetük és ezzel a város még szebbé tétele érdekében – tette hozzá Kónya István. 

A részletekről kifejtette, Észak-Törökzugban négy olyan lépcsőház is akad, amelyben a lakók közösen kérték a virágokat, és ahogy megkapták a növényeket, rögtön el is ültették azokat.

– Sokan mondják, hogy a lakótelepeken kezdenek elidegenedni egymástól az emberek, a szomszédok nem ismerik egymást – fogalmazott az önkormányzati képviselő, alpolgármester. – Szerencsére az említett összefogás éppen ennek az ellenkezőjét bizonyítja, egy nagyon pozitív közös gondolkodásnak lehetünk szemtanúi.

Visszatérve az akcióra kifejtette, a virágokat személyesen vehetik át az érdeklődők, egy-egy polgár nyolc-nyolc tő virágot kap. Mintegy tíz-tizenkétféle virág áll egyébként rendelkezésre, büdöske, pistike, tátika, porcsin, begónia, petúnia, mézvirág és gazália egyaránt elérhető.

Kónya István elmondta, a virágosztás körzetenként zajlik, az akció május utolsó hétvégéjéig tart majd a városban. A lakosságot szórólapokon keresztül értesítik, illetve gyula.hu oldalon és Facebookon is részletes információkat találnak a gyulaiak.

Kónya István hangsúlyozta, az önkormányzat gyulai termelőktől, gyulai őstermelőktől vásárolja a virágokat, hogy ezzel is segítse a helyi gazdaságot. Hozzátette, a virágosztásnál beszélgetésekre, a lakossági vélemények maghallgatására is lehetőség nyílik majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában