Testületi ülés

2022.04.28. 18:46

Nagyméretű műfüves pálya újulhat meg, és gyermek élményközpont létesülhet Gyulán

Újabb fontos helyi fejlesztésekhez biztosít saját forrást a gyulai önkormányzat, amiről csütörtöki ülésén döntött a fürdővárosi képviselő-testület.

P. G.

Dr. Görgényi Ernő polgármester/Fotó: Bencsik Ádám/

A csütörtöki gyulai ülésen a grémium jóváhagyta, hogy a Gyulasport Nonprofit Kft. a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) Országos Labdarúgó Pályafelújítási Pályázatára benyújtsa szakmai anyagát. 

Kónya István alpolgármester elmondta, az elmúlt három évben közel 100 millió forint értékű beruházást valósítottak meg a TAO adta lehetőségek keretében az Id. Christián László Városi Sporttelepen. 

Emlékeztetett arra, hogy 2012 novemberében adták át a nagyméretű műfüves pályát a sporttelepen, amely kiváló helyszínt biztosított, biztosít a Bozsik Programban résztvevő utánpótlás csapatoknak, a városi nagypályás labdarúgó bajnokság játékosainak, az Országos Diákolimpia döntőinek, a téli időszakban a városba érkező egyesületeknek és a Gyulai Termál FC csapatainak. 

A pálya a gondos karbantartás ellenére, a mindennapos használat miatt felújításra szorul. 

Az MLSZ pályázatot hirdetett olyan nagyméretű műfüves pályák felújítására, amelyeket korábbi pályázat során építettek, alakítottak ki, a gyulai is ilyen. Az MLSZ Békés Megyei Igazgatósága értesítette a Gyulasport ügyvezetőjét, Kertes Istvánt, hogy a szövetség indokoltnak tartja a felújítást. A rekonstrukció tervezett költsége több mint 110 millió forint, amihez a 10 százalékos saját forrást, a fejlesztés mértéke és jelentősége miatt is az önkormányzat biztosítja.

A testület emellett döntött arról is, hogy 49 millió 134 ezer forintos pályázaton kívüli forrást biztosít ahhoz, hogy a korábbi alispáni lakban Gyermek Szabadidős Élményközpontot létesülhessen.

Dr. Görgényi Ernő polgármester elmondta, a tervek elkészültek, majd lefolytatták a nyílt közbeszerzés eljárást, amelynek keretében a beérkezett egy érvényes ajánlat több mint 49 millió forinttal meghaladja a pályázatból és önerőből rendelkezésre álló 224 millió forintos összeget. Ezért volt szükség arra, hogy a képviselő-testület biztosítsa a mintegy 50 millió forintot.

A polgármester kiemelte, később a kormányhoz támogatási kérelmet nyújtanak majd be, hogy ezt az összeget megkaphassák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában