Videóval

2022.04.06. 16:24

Mosolyt csalnának az arcokra a húsvéti dekorációval Békéscsabán

Különleges húsvéti dekorációval díszítették szerdán délután a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvar mozdonyát.

P. G.

Fotó: Jenei Péter

Sós Imre, a létesítményt működtető Zerge Ifjúsági Túrasport Közhasznú Egyesület elnöke hírportálunknak elmondta, a turisztikai főpályaudvar mindig helyt ad a különböző kreatív tevékenységeknek, így a horgolás népszerűsítését a zászlajára tűző Békés megyei óriástakarós hölgyekkel is kiváló az együttműködésük. 

Már több alkalommal ékesítették különböző ünnepek, karácsony, Valentin-nap és húsvét kapcsán a kisvonatot. Sós Imre kiemelte, idén ismét egy installációval erősítik Békéscsabán a húsvéti hangulatot, és nagyon bíznak abban, hogy érdeklődők, családok, fiatalok, idősebbek keresik majd fel az alkotást, időznek egy kicsit el a környezetében és készítenek közös fotókat.

Fotó: Jenei Péter

– Reméljük, hogy sokaknak szerez majd örömet a dekoráció az ünnep környékén – fogalmazott Sós Imre, aki elárulta, a későbbiekre is vannak már közös terveik.

A kreatív ötletet megvalósító Békés megyei "Óriástakarós" hölgyek koordinátora, Szatmáriné Priskin Anita hírportálunknak elmondta, legfőbb céljuk az volt, hogy ismét mosolyt csaljanak az arcokra. A mozdony tetejére húsvéti csibe került, amely egy virágos mezőben helyezkedik el, illetve a dekorációt 45 fonott tulipán is ékesíti. Az akcióval óriási mesekönyvükre is felhívták a figyelmet, amelyből május 1-én, 13.30-kor olvassák fel Mese a végtelen varázsfonalról című történetet.

Az óriástakarós hölgyek bentlakásos intézményben élő gyerekeknek készítenek szeretettakarót, már több mint négyezer ilyen különlegességgel lepték meg a gyerekeket, fiatalokat. Egyik projektjük részeként készült el a 22 oldalas, óriási mesekönyv is, amely az óriástakarósok életét, munkáját mutatja be.

A főpályaudvaron látható alkotást Szatmáriné Priskin Anita, Kucsera Edit, Kiss Istvánné, Takács Marietta, Bacsa Imréné, Kiss Angéla és Ambrus Éva készítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában