Támogatás

2022.04.08. 19:00

Korszerűsíthetik a fűtési rendszert Mezőberényben

Közel 25 millió forintos támogatást biztosít az Emberi Erőforrások Minisztériuma a mezőberényi Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ (OPSKMM) fűtési rendszerének átalakításához, illetve korszerűsítéséhez – tájékoztatta hírportálunkat Siklósi István.

P. G.

Mezőberény polgármestere kifejtette, néhány héttel ezelőtt fordultak anyagi támogatásért Fekete Péterhez, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős államtitkárához, hogy átalakíthassák a kulturális intézmény fűtési rendszerét, miután a költségek jelentősen megemelkedtek. Hozzátette, az önkormányzat a napokban kapott tájékoztatást az Emmi felügyelete alá tartozó Nemzeti Művelődési Intézet Szakmai Döntőbizottsága által megítélt forrásról, amelyet az önkormányzat a koronavírus-világjárvány által okozott, a kulturális ágazatot érintő károk enyhítése érdekében használhat fel. Ezek közé tartozik a különböző rezsiköltségek emelkedéséből származó, bevételek növelésével nem fedezhető költségek kompenzálása. Mezőberény az OPSKMM intézmény fűtési rendszerének modernizálására bruttó 24 millió 588 ezer forintos támogatást kapott. Siklósi István kiemelte, az említett összegből a tervezési és a hatósági díjak mellett a kivitelezést finanszírozzák majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában