Békéscsaba

2022.04.26. 17:35

Jókai-napokat tartanak a Vásárhelyi Pál középiskola kollégiumában

Jókai Napokat tartanak három napon át a Vízmű középiskola, azaz BSZC Vásárhelyi Pál technikum kollégiumában, a rendezvénysorozat kedden kezdődött. Nyitányként többek között futballmeccseket tartottak, valamint átadták a tornaterem mellett városi támogatásból megépített kondiparkot, amellyel a sportolási lehetőségeket bővítették a középiskolában.

L. B.

Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) főigazgatója, Herczeg Tamás, Szarvas Péter, valamint Schnider György, a középiskola igazgatója adta át a kondiparkot /Fotók: Bencsik Ádám/

A Jókai Napokat elindító beszédében Szarvas Péter polgármester emlékeztetett: Jókai Mórt a 19. század végén választották meg a település díszpolgárának – pedig nincs közvetlen kötődése a városhoz –, illetve ekkor nevezték át az addig Nagytabáni utcát Jókai utcává. 

Jónak mondta, hogy vannak Békéscsabán olyan programok, amelyek képesek megszólítani a város diákságát, és hogy annak keretében megemlékeznek a legendás regényíróról, a márciusi ifjak egyikéről is vetélkedővel.

Egy kollégiumtörténeti kiállítást is lelepleztek a Jókai Napokkal együtt a kollégiumban, amelyben felvonultattak több évtizeddel ezelőtti dokumentumokat, fényképeket, eszközöket. Herczeg Tamás országgyűlési képviselő több személyes emlékét is megosztotta, és elmondta: ahhoz, hogy a kollégiumi évek felejthetetlenek legyenek, sok-sok közösségi élményre van szükség. A rendezvény részeként többen megkoszorúzták Jókai Mór – a kollégium bejáratánál lévő – szobrát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában