Húsvét

2022.04.15. 10:40

Horgolt, köztéri tojás teszi színesebbé Kovácsházát

Ismét horgolótűikkel arattak sikert a Mezőkovácsházi Kézműves Szakkör tagjai. A karácsonyfájuk nemzetközi hírű lett, ám nincs megállás, minden ünnepkörre kitalálnak valamit. Húsvétra felállítottak egy termetes tojást a belvárosi parkban.

Cs. I.

A szerző felvétele

A szakkör tagjai már télen munkához láttak, a szakköri foglalkozásokon szaporodott a tavaszi virágmotívumok száma, egyre többet horgoltak, hogy egyre nagyobb tojásra rádolgozhassák. Ezúttal is az önkormányzat készíttette el a vázát a szerkezetnek, de látva a tojásformát, az asszonyok álmodoztak tovább...

Kerüljön alá egy tálca, azt pedig a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó nyuszik, csibék népesítsék be! Megoldották. Mesebeli lett.

Egy arra sétáló asszony meg is jegyezte, büszke arra, hogy ilyen kézműves dekorációkkal öregbítik Mezőkovácsháza hírnevét. A távol élő szeretteinek már a figyelmébe ajánlotta, nézzék meg a világhálón, milyen híres húsvéti dekorációja van a városnak.

A mezőkovácsháziak egyébként más helyszíneken is szépítették, ráhangolták a városlakókat a húsvétvárásra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában