Virágosztás

2022.04.23. 12:29

Háromezer palántát kaptak a csabaiak

Szombaton délelőtt a Föld Napja alkalmából ingyenes virágosztást szervezett a békéscsabai önkormányzat a városháza előtti téren, ahol közel háromezer egynyári virágpalánta talált gazdára.

Beol.hu - V. N.

Varga Tamás segített a csabaiaknak a virágok között választani /Fotók: V. N./

A virágokat Nagy Ferenc és Varga Tamás alpolgármesterek adták át az érdeklődőknek – olvasható Szarvas Péter, Békéscsaba polgármesterének közösségi oldalán.

– Hosszú évek hagyománya, hogy a Föld Napja alkalmából az önkormányzat virágot ad a békéscsabai lakosoknak, ezzel is együttműködésre hívjuk fel a békéscsabai polgárokat, hogy ők is szépítsék a saját portájukat, kertjüket, hiszen látható, hogy a köztereink is egyre színesebbek, egyre jobban megtervezett virágkompozíciókkal örvendeztetik meg a lakosságot. Így aztán ez egy összefogás tulajdonképpen, amely idén is nagyon népszerű,
és öröm látni, hogy ennyien jöttek el a Szent István térre most is – részletezte Varga Tamás, alpolgármester.

Mint elmondta, összesen 2700 palántával készültek, ebből 400 muskátli, a többi egynyári, szebbnél szebb virág, többek közt muskátli, kék lobélia, paprikavirág, bársonyvirág, hamvaska, oroszlánszáj és hamvas zsálya.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában