Csabai Kolbászklub

2022.04.13. 16:50

Főztek a bajbajutottaknak

Az ukrán határnál lévő Tornyospálcán segített menekült családoknak meleg étellel a Csabai Kolbászklub kedden. Horváth Sándor, az egyesület elnökségi tagja kezdeményezte a jótékonysági akciót, egy emberként felsorakozott e mellé a klub tagsága, sokan személyesen utaztak el a szabolcsi faluba.

Ny. L.

/Fotó: Csabai Kolbászklub Facebook-oldala/

– Szántó József református lelkésszel régi a barátságunk, felhívtam, miként segíthetünk – mondta Horváth Sándor. – A csabai kolbász nem volt kérdés, frissen is sütöttünk az Ukrajnából érkezett családoknak Méhes Miklós vezetésével, illetve egy-egy szál kulárés vastagkolbászt is átadtunk számukra. A helyszínen a kolbászklub több fesztiválon nyertes toros káposztáját főztük meg, majd osztottuk szét a rászorulóknak.

/Fotó: Csabai Kolbászklub Facebook-oldala/

Horváth Sándor kiemelte, Tornyospálcán 60–70 embernek nyújtanak mostanában szálláshelyet, akik főként Ukrajna belső részeiből érkeznek, és nincs konkrét elképzelésük, hogy hova menjenek tovább, mihez kezdjenek. Mindent megköszöntek, holott nem ezért csinálták a kolbászklubosok, akiknek könny szökött a szemükbe, látva az emberi sorsokat. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában