Vetélkedő

2022.04.26. 09:00

Fiatalok lepték el Orosháza belvárosát

Nagyon sok fiatal lepte el a belváros utcáit, tereit a városalapítási ünnepségsorozathoz kapcsolódó, immáron hagyományos városismereti vetélkedő időpontjában.

Cs. I.

A Székács iskola diákjai is vetélkedtek /A szerző felvétele/

Öt állomást jelöltek meg a szervezők, az Oros-Haza Baráti Kör tagjai, és várták oda a csapatokat. A művelődési központtól indult tizenegy iskolai közösség a játékra, ami nem volt más, mint egy városi sétával egybekötött ismeretátadó vetélkedő. 

A feladatok között volt képfelismerés, megfejthették a városismereti totót, téma volt Orosháza régmúltja is. A testvértelepülésekkel kapcsolatos kérdésekre szintén helyes válaszokat kellett adniuk a katolikus templomnál, az Árpád-kertben, a művelődési központnál, az evangélikus templomnál és a Bille-udvarban kialakított állomáshelyeken. 

Eredmények: 5–6. osztály: 1. Amnonymus (Vörösmarty iskola), 2. Evások (Székács iskola), 3. Üvegvárosi lányok (Czina iskola); 7–8. osztály: 1. Evások (Székács iskola), 2. Exkaliburd (Eötvös iskola), 3. Szappan (Református iskola).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában