Energetikai korszerűsítés

2022.04.07. 07:02

Felújítják a mezőberényi idősek otthonát

Közel 180 millió forintot nyert a Juhász Gyula utcai Idősek Otthona energetikai felújítására a mezőberényi önkormányzat a TOP Plusz pályázat keretében – tájékoztatta hírportálunkat Siklósi István polgármester.

P. G.

Siklósi István elmondta, fontos felújítás valósulhat meg /Fotó: BMH/

Mint elmondta, az intézmény az 1990-es években épült, megfelelve az akkori kor igényeinek és a vonatkozó előírásoknak. Mára ugyanakkor ezek már nem igazán korszerűek, az önkormányzat pedig szeretné a lehető legjobb körülményeket biztosítani az ott élők számára. Ezért is pályáztak a teljes körű energetikai felújításra a már említett TOP Plusz pályázat keretében. Siklósi István kifejtette, a tervezett beruházás részeként cserélik majd a nyílászárókat, az épület utólagos falszigetelést kap, korszerűsítik az idősek otthonának fűtési rendszerét, napelemeket telepítenek az ingatlanra, illetve akadálymentesítési munkálatokat is megvalósítanak majd. 

– Az épület már nagyon megérett egy ilyen jellegű, nagyszabású és összetett felújításra, amelynek köszönhetően egyrészt komfortosabb, modernebb körülményeket teremtünk, másrészt mindez jelentős megtakarítást eredményez majd az intézmény költségvetésében is – hangsúlyozta Siklósi István. A polgármester kitért arra, hogy tavaly újítottak fel hasonló módon egy óvodaépületet a városban. Annak a fejlesztésnek a részeként is cserélték a nyílászárókat, szigetelték a homlokzatot, korszerűsítették a fűtést, amelynek eredményeként éppen az említett fűtési költségek közel a felére estek vissza. 

A városvezető kifejtette, a beruházás jelenleg a tervezés előkészítésénél tart, folynak az egyeztetések, a tervek szerint az ősz folyamán kezdődhet majd el a konkrét kivitelezés. Siklósi István kérdésünkre elmondta, már az intézményvezetővel is beszéltek a rekonstrukció kérdéséről. Arra törekednek, hogy a felújítás a lehető legkisebb gondot okozza a lakók számára, ugyanakkor a nyílászárók cseréje idején várhatóan szükség lesz némi átszervezésre a szobák tekintetében, de azon lesznek, hogy mindez a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza majd az ott élőknek. Az intézménynek egyébként jelenleg ötvennyolc lakója van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában