Galériával

2022.04.27. 16:53

Felavatták az új kétegyházi kerékpárutat

A helyi általános iskolák ötven felső tagozatos diákja ült biciklire, hogy tegyen egy tiszteletkört szerdán Kétegyházán, mellyel hivatalosan is átadták a határon átnyúló, ROHU-projekt keretében épült új kerékpárutat.

Nagy Szilvia

Fotó: Bencsik Ádám

Dr. Rákócziné Tripon Emese – aki Ioan Dimitrie Jura székudvari polgármesterrel és Herczeg Tamás országgyűlési képviselővel szintén a gyerekekkel tekert – köszöntőjében elmondta, az út uniós forrásból létesült.

Kétegyháza több mint 100 millió forintot nyert, melyhez az önkormányzat 10 milliónyi önerőt tett. Az építési munka tavaly befejeződött, 2,1 kilométernyi új szakaszon lehet közlekedni. Ezeket hamarosan birtokba vehetik, a napokban elkészülnek a kerékpártárolók is.

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kiemelte, a kerékpáros közlekedésben uniós szinten harmadik helyen járunk, és hazánkban nemcsak a nagyvárosokban, agglomerációkban kerekeznek az emberek, hanem a vidéki kistelepüléseken is. A kétegyházi út a helyiek munkába, iskolába járását könnyíti, elősegíti a balesetmentes, környezetkímélő közlekedést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában